Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Domaretavlor fällde oss"

Det blev en sur förlust för Strand i lördagens match borta mot Dala Järna. Två domartavlor snuvade laget på tre viktiga poäng då matchen slutade 2–1 (1–1) till hemmalaget.
– Det här är helt sinnessjukt. Det värsta jag har varit med om, säger Strands tränare Fredrik Andersson.

Annons

Strand hade inte med sig domaren i bortamatchen mot Dala Järna, tvärtom. Lagets tränare Fredrik Andersson beskriver det som om man mötte 14 spelare, inte elva.

– Under tjugo matcher har vi aldrig haft en åsikt om domaren, men det här var det värsta jag har varit med om. Det vore skillnad om man kunde säga att vi förlorade mot ett bättre lag, men så var det inte idag. Vi spelade inte på lika villkor, säger Andersson.

Strand tog ledningen i den 35:e minuten genom Per Åstrand och man hade full kontroll på Dala Järna som inte skapade särskilt mycket.

I den 40:e minuten kvitterar dock hemmalaget efter att ha fått en straff från ingenstans, enligt Andersson.

Andra domaretavlan kom i matchens slutskede.

– Det är 30 sekunder kvar och vi har lyft fram allt vi har. Fredrik Näsman får tag på en retur som han petar in i mål och det står helt klart en Dala Järnaspelare bakom, men domaren blåser för offside, säger Fredrik Andersson.

Innan Fredrik Näsmans bortdömda mål hade hemmalagets Ajdoan Muliqi tryckt dit 2–1 på en frispark som var otagbar för Roger Cedervall i Strandmålet.

Bäst i Strand var Peter Strak Dahlberg.

Mer läsning

Annons