Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Derbyseger för Iggesund mot Njutånger efter drömmål: "En fantastisk träff"

Iggesund gick segrande ur derbyt mot Njutånger efter ett tidigt mål i båda halvlekarna. Det avgörande 2–1-målet från Fanny Westman var dessutom en riktig fullträff.
– Det var ett riktigt snyggt mål, säger tränaren Eva Lambertsson.

Annons

Iggesund fick bästa möjliga start på torsdagens derby mot Njutånger då Linnea Åkerlund gjorde matchens första mål efter tre minuters spel.

– Det var kul att få göra mål. Det händer inte så ofta, säger Åkerlund, som inte var helt nöjd med Iggesunds spel i resten av halvleken.

Hemmalaget Njutånger kvitterade efter en knapp halvtimmes spel och 1–1 stod sig sedan till halvtid.

– Det var en klassisk derbymatch och regn på det. Det förklarar nästan hela matchbilden. Vi gick ner oss lite i första men sedan fick vi order om att snäppa upp oss till andra. Då var vi ett bättre lag, säger Åkerlund.

Iggesunds segerskyttar Linnea Åkerlund och Fanny Westman.

Precis som i första halvlek fick Iggesund en fin start på andra halvlek då Fanny Westman kunde sätta 2–1 med ett skott som letade sig in i krysset.

– Hon får en fantastisk träff. Den går in i bortre på ett jättefint sätt efter en väl avvägd framspelning av Malin Jonsson. Det var ett riktigt snyggt mål, säger Eva Lambertsson.

Njutånger, som fortfarande jagar sin första poäng i årets damtvåa, jagade kvitteringen under resten av andra halvlek men matchen slutade med Iggesundsseger, 2–1.

– Det böljade fram och tillbaka och oavgjort tycker jag hade kunnat varit rättvist, säger Njutångers lagledare Karl-Arne Falk.

– Vi skapade flest målchanser, men Njutånger stack upp och skapade en del på slutet. Bland annat hade de en bra hörna på slutet, men jag tycker att vi höjer oss i andra halvlek och gör det bättre då, säger Lambertsson.

Njutånger får nu en bra chans att ta sina första poäng när Hille, som hittills tagit en poäng i årets damtvåa, väntar i kommande omgång.

– Det kommer bli jätteviktigt. Moralen är fortfarande bra i laget, men i flera matcher tycker jag att vi varit värda en poäng i flera matcher. Matchen mot Hille är den match som vi har chans att ta poäng i, säger Njutångers tränare Love Olsson.

Ett problem inför kommande veckas match är att målvakten Therese Karlsson är avstängd då hon visades ut efter en frilägessituation i slutet av matchen.

– Det var inget att säga om den situationen, men nu måste vi trolla med knäna inför nästa match, säger Olsson.

För Iggesunds del väntar ytterligare ett derby då Team Hudik gästar Skarplycka IP.

– Det är klart att det här matcherna är lite extra roliga, för derby är alltid derby. Det vi får ta med oss från den här matchen är att vi måste jobba stenhårt hela vägen. I den här matchen sjönk vi lite väl mycket hemåt och blev passiva, säger målskytten Linnea Åkerlund.

Iggesund ligger nu i mitten av tabellen efter åtta spelade omgångar.

– Vi får vara nöjda sett till att vi haft så många skador hela våren, men vi vill alltid högre, säger Åkerlund.

Matchfakta:

Njutånger–Iggesund 1–2 (1–1)

Mål: 0–1 (3) Linnea Åkerlund, 1–1 (27) Johanna Aikio, 1–2 (48) Fanny Westman.

Varning, Njutånger: Anna Johansson. Utvisning: Therese Karlsson.

Mer läsning

Annons