Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Derby med två förlorare

Det blev en poäng.

Men det hade behövts tre.

– Ja, vi behöver treor, så det här var inte mycket värt, säger Norralas tvåmålsskytt Jonas Lööv Olsson efter 2–2 i kommunderbyt mot Stugsund.

Annons

Nykomlingen Norrala ligger pyrt till i division 4.

Laget är tabelljumbo med endast åtta ihopspelade poäng. Och med 21 poäng kvar att spela om krävs segrar i snudd på varje match för att klättra över nedflyttningsstrecket.

Och efter två raka 2–2-matcher vet också Jonas Lööv Olsson vad som krävs framöver.

– Klart att det kommer att bli tufft. Men vi ska i alla fall ge det en chans. Spelar vi som vi gjorde i första halvleken så har vi en bra chans att ta en hel del poäng framöver, säger Jonas som under den första halvleken mot Stugsund gav sitt lag ledningen vid två tillfällen.

1–0 gjorde han i den 27:e minuten. Efter en fin djupledsboll kom han fri med Stugsunds målvakt Simon Elgh.

Som var nära att avvärja Lööv Olssons attack.

– Ja, jag fick nog lite för mycket tid på mig att tänka var jag skulle lägga bollen. Och då blev det istället för nära honom, ler Jonas.

Efter Marcus Jonssons kvittering till 1–1 återställde Jonas Lööv Olsson Norralas ledning illa kvickt. Bra tre minuter efter kvitteringen slog han till igen. I hård kamp mot Martin Strid snodde han åt sig bollen och knorrade in den bakom Elgh.

– Det var en hård men schysst kamp, säger Jonas om fajten med Strid.

Under den andra halvleken tröt orken mer och mer hos hemmaspelarna och Stugsund dominerade rejält.

Kvitteringen kom också snabbt då Adam Jonsson elegant skarvade in en vänsterhörna med skallen redan efter fem minuters spel.

Texten har korrigerats.

Mer läsning

Annons