Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Derby med mycket känslor

Derbydags – och den här gången står det mycket på spel när Strand tar emot ABK på Glysisvallen.

Det handlar om tunga poäng i striden runt strecken i tabellen. Det handlar om toppen mot botten, men tabellplaceringar brukar vara av underordnad betydelse i derbysammanhang

Annons

I lördags innebar hemmasegern mot Kvarnsveden att ABK övertog serieledningen. Detta samtidigt som Strand levererade säsongens skräll i "trean" när laget klappade till serieledande Rengsjö med förkrossande 5–0 på bortaplan.

– Jag var inte direkt överraskad av att Strand vann i Rengsjö. Serien är så pass jämn att man måste prestera max för att vinna matcherna. Vi måste vara extremt fokuserade om vi ska vinna den här matchen. I ett derby handlar det om mycket känslor och alla vill plocka fram det där lilla extra, säger ABK-tränaren Pelle Lindberg.

Strand balanserar precis över det nedre strecket i tabellen. Skrällen mot Rengsjö var förstås mumma för självförtroendet och ett kvitto som tränaren Anders "Ålen" Åhlström behövde.

För Strand gäller det att spela ytterst disciplinerat om det ska bli nya skrällpoäng.

– Vi ska sälja oss dyrt och inte bjuda på någonting, säger Anders Åhlström. Eftersom ABK är så passningsskickligt gäller det att vi snabbt täcker upp ytorna.

Mer läsning

Annons