Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Delsbo ett steg närmare kval

Delsbo krigar vidare för en kvalplats till division 3. I lördags besökte de blåvita Sävstaås IP och mittenlaget Bollnäs. Det blev en ensidig strid som Delsbo enkelt vann med 4–1 (1–1).

Annons

Matchen börjades dock i Bollnäs tecken. Efter bara tre minuters spel fann ett inlägg sin väg fram till Johan Sköld, som enkelt kunde nicka in 1–0. Bollnäsglädjen blev dock kortvarig. I matchens nionde minut bröt sig Andreas Brolin in från vänsterkanten och placerade in kvitteringen i det bortre hörnet.

1–1 stod sig halvleken ut, trots att båda lagen skapade en del målchanser.

Delsbo öppnade starkt i andra halvlek och tog ledningen efter fem minuters spel. Den ledningen växte snabbt, och efter Joakim Karlssons andra mål i matchen ledde bortalaget med 4–1.

Den tunga starten på andra halvlek visade sig vara för tuff att hämta upp för Bollnäs, och trots att hemmalaget skickade fram alla sina krafter stod Delsboförsvaret samman och lyckades undanvärja alla farligheter.

– Vi är väldigt nöjda med matchen. Vi har alltid haft svårt att möta Bollnäs i serien, sa Delsbos tränare Leif Svensk. Vi ligger fortfarande strax efter Ljusne, men det är bara att köra på nu. Den här segern tog oss lite närmre kvalet.

I och med att Ljusne spelade 00 mot Ljusdal har Delsbo nu samma poäng som Ljusne, men ett mål sämre i målskillnad.

Simon Nilsson Larsson

Mer läsning

Annons