Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Defensivare SFF i omstart

På söndag drar allvaret igång för Söderhamns FF. Sommarvilan är över och för SFF är siktet inställt på att lämna jumboplatsen bakom sig.
Och man ska göra det med hjälp av en taktisk förändring.

Annons

Skiljebo på bortaplan är det som gäller i höstsäsongens första match. Samma lag som SFF avslutade vårsäsongen mot, då blev det förlust med 0–1 på Hällåsen. Skiljebo var innan säsongen favoriter till att ta hem seriesegern men laget hade liksom SFF en knackig säsongsupptakt och parkerar i mitten av tabellen.

– Jag rankar ändå Skiljebo som ett av seriens tre bästa lag. De har många skickliga och starka spelare, säger SFF:s tränare Lars Bäckström.

Söderhamn har under sommaren tränat på ett nytt spelupplägg. Man kommer i fortsättningen att tänka mer defensivt, ligga längre ner i banan och säkra ytorna bakåt.

– Sen gäller det att vi är mer effektiva i omställningarna och att vi vågar fylla på med folk i anfallen. Men vi kommer främst att sikta på att säkra nollan bakåt och att spela väldigt disciplinerat. När motståndarna allt eftersom blir otåliga kan det öppna ytor för kontringar, säger Lars Bäckström.

Mer läsning

Annons