Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De stormar mot damallsvenskan

/

Anrika Jitex susar mot damallsvenskan – då leker livet för de tidigare Team Hudik-spelarna Sigrid Olsson, 24 och Viktoria Kollin, 22.
– Den här säsongen har allt stämt, säger Sigrid.

Annons

Det har gått fem år sedan hon lämnade Team Hudik för att söka lyckan i Göteborg där hon nu arbetar som sjuksköterska.

När hon kom till Jitex hade klubben ett gyllene år som slutade med serieseger om uppflyttning till damallsvenskan. Sejouren där blev dock bara ettårig och för Sigrid blev det en slitsam tid.

– De första åren fick jag inte spela speciellt mycket. Under det allsvenska året fick jag spela en halvlek, berättar hon.

Nu återfinns hon som vänsterback i laget och att hon hamnade på den positionen var av en ren slump.

När en av ytterbackarna blev skadad testades hon på den positionen och blev utsedd till matchens lirare. Sedan dess har hon tränarens Hans Prytz orubbade förtroende. Något som inte minst bevisas av att det numera är "Sigge" som bär lagkaptensbindeln.

– Det känns förstås stort. Jag har aldrig tidigare varit lagkapten i något lag men jag blev lika stolt som glad, säger Sigrid Olsson.

Jitex har kopplat ett kompakt grepp om platsen som leder till damallsvenskan. Av 15 matcher har laget vunnit 13, spelat två oavgjorda och har den mäktiga målskillnaden 53–5.

Inför den här säsongen fick hon sällskap i truppen av den förra lagkompisen i Team Hudik, Viktoria Kollin.

Under vårsäsongen fick "Vickan" också känna på den tuffa konkurrensen i laget, men efter uppehållet har hon fått spela mittback från start.

– Jag kände att jag ville testa något nytt efter åren i Sundsvall och ville byta miljö. Eftersom jag kände "Sigge" ringde jag till henne och hörde mig för om Jitex, berättar "Vickan".

Mer läsning

Annons