Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De är framtidens lirare

/

Sakta men säkert har han sett grabbarna växa till sig. Nu återstår bara finslipningen.
Janne Westin, tränare för Strands juniorallsvenska lag, har matchat många av sina lirare i elva år.
– Jag får vara med på en underbar fotbollsresa, säger Janne som på måndagen fick se sina grabbar spöa Timrå med 5–2 (3–0).

Annons

Att vinna är förstås alltid kul, men för Westins gäng är resultaten av underordnad betydelse.

– Den tiden kommer då de måste jaga segrar och poäng i varje match. Nu försöker vi se till att de är så väl förberedda som möjligt när allvaret börjar, säger Janne.

De inläggsövningar som Strand jobbat på de senaste träningarna resulterade i läckra inspel från kanterna som resulterade i fyra mål.

1–0 gjorde Samuel Tesfay redan i den fjärde minuten på nick. 2–0 var fotbollsgodis när Emil Dahlström i den 17:e minuten tog sig runt på kanten och hittade Andreas Larsson som löpte perfekt och tryckte in bollen.

3–0-målet kom i den 28:e minuten och var mer av en slump. Tobias Petterssons skott touchade en motståndare, ändrade riktning och ställde målvakten totalt.

I den andra halvleken nickade Samuel Tesfay in 4–0 innan Timrå inom loppet av två minuter fick två mål efter slarv i Strands försvar. Men Victor Molin säkrade definitivt segern när han nio minuter från slutet gjorde 5–2.

Mer läsning

Annons