Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Dags att tänka på pensionen"

/
  • Anders Åhlström finsliopade de sista detalajerna inför lördagens avslutningsmatch, en match som kan vara hans sista som tränare för laget.
  • Fredrik Näsman fick i samband med gårdagens träning ta emot pris som vinnare av HT:s stjärnliga i år.

Förra säsongen vann Strand hälsingefyran med elva poängs marginal.
Den här säsongen balanserar laget på nedflyttningsstrecket inför sista omgången av "trean".
– Det säger en hel del om hälsingefotbollen, säger tränaren Anders "Ålen" Åhlström.

Annons

Utgångsläget inför den sista omgången är pressat och stressat. Strand har 25 poäng, Tunabro som ligger på nedflyttningsplats har 24.

Strand avslutar på lördagen med bortamatch mot dunderjumbon Ytterhogdal som inte vunnit en match sedan den 25 juli och som har har fem raka förluster med målskillnaden 3–27.

Lägg därtill att laget inte vunnit någon seriematch på hemmaplan under den här säsongen.

– Men jag vet att dom kommer att sälja sig dyrt mot oss. Senast Ytterhogdal var uppe var det vi som sparkade ut dom i sista matchen och nu vill dom ha betalt för gammal ost, säger Anders Åhlström.

Ändå tror han att Strand fixar kontraktet av en enkel anledning.

– Vi är helt enkelt ett mycket bättre fotbollslag, säger han.

Förra säsongen lotsade han Strand uppåt. Nu är det hans jobb att se till att Strand har division 3-status även nästa säsong.

– Det skulle kännas bra att lämna över ett division 3-lag, säger Anders som måhända gör sin sista match som huvudtränare.

– Strand är laget i mitt hjärta och jag kommer definitivt att jobba för klubben även i fortsättningen. Men jag är 56 år och någon gång får man vara ärlig mot sig själv och andra. Det är dags att låta yngre krafter ta vid, säger "Ålen".

– För föreningen är det oerhört viktigt att vi fixar det här. Division 3 är den kostym som ur alla aspekter passar Strand bäst, säger Anders Åhlström.

Mer läsning

Annons