Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Celtic FC besökte Hudiksvall för fotbollsvecka: "Viktigt med erfarenhetsutbyte"

130 fotbollspelande ungdomar samlades för att delta i sommarkademin som hålls av Celtic FC och Hudiskvall FF denna vecka. En kväll ägnades åt att utbilda de lokala fotbollstränarna i spelträning.

Annons

Många spelare hade föranmält sig för att få vara med om en vecka fylld av fotboll.

Energiska fotbollsspelare har fått vässa sin repertoar på planen. Detta för att Hudiksvalls FF denna vecka har ett samarbete med Celtic FC från Glasgow i Skottland. Samarbetet som pågår denna vecka, är en sommarakademi i fotboll för ungdomar från 6 till 15 år.

Ungdomarna föranmälde sig till fotbollsveckan för att spela på Sparbanken Arena och Glysisvallen med fem instruktörer från det skotska laget Celtic FC.

Läs mer: Nu har HuFF:s sommarakademi startat: "Nio år eller Zlatan – fotboll är alltid fotboll"

Spelarna var inte de enda utvecklades under veckan, deras tränare fick även en dos kunskap att ta med sig tillbaka till hemmaplanen. Under utbildningskvällen som tränarna deltog i diskuterades ivrigt om både kommunikationen med spelare, hur man bäst uttnyttjar planen och om hur en tränare kan utveckla laget genom att se varje spelare som ett individuellt projekt. Vilket senare applicerades på spelarna som var med i lägret.

De som deltog varierade i ålder, från sex år upp till 15 år.

Se filmen för att veta mer om föreläsningen och hur den upplevdes:

En av de som besökte den två timmar långa föreläsningen var Kenneth Larsson som både tränar Team Hudiks damlag i division 2 och Hälsingelaget P15.

– Det känns kul att en klubb från Hälsningland kan få så här fina samarbeten – att man vågar och inte lyssnar till alla som säger att man inte kan. Det är viktigt med erfarenhetsutbyte, säger Kenneth Larsson.

Kenneth Larsson var nöjd med utbildningskvällens kunskapsutbud.

Läs mer: Så gick det för hälsingelagen i Gothia Cup

Utbildningskvällen startades med en film om Celtic FCs framgångshistoria och intervjuer från olika tränare. Instruktörerna som var på plats från den skotska klubben, som själva även är tränare, föreläste i omgångar om hur de ser på spelare innan, under och efter matchdagarna.

Celtic FC föreläser i Hudiksvall  för de lokala fotbollstränarna.

Instruktörerna berättar om strukturen i Celtic FC Soccer Company, deras ungdomars rigida schema och hur man som tränare kan nyttja planen som ett rutnät och sedan förmedla tankesättet till spelarna – för en mer medveten spelarstrategi.

– Jag tror att man kan lära sig av varandra, så att man inte går runt och gör det som alltid gjorts – och till slut görs allt av vana, säger Kenneth Larsson.

Iförda Celtic FC tröjor röjde undomarna runt på planen för att få sin dos av bollspel.

Läs mer: Tove Norin om skadan som håller henne borta hela säsongen

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning