Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs vann toppmöte

/

Enånger såg ut att bjuda upp till kamp när man gästade Sävstaås IP i en seriefinal. Men efter en jämn första halvlek drog Bollnäs ifrån och kunde vinna med 5–2.
– Det var kanske lite stora siffror men samtidigt så ber vi inte om ursäkt för våra mål, det var några riktiga delikatesser, säger Bollnästränaren Thomas Åhlström.

Annons

Det var gästerna som öppnade bäst och fick utdelning redan i den 8:e minuten. Inledningen av första halvlek tillhörde helt Enånger och därför kändes Amanda Bärjs kvittering i den 14:e minuten allt annat än rättvis.

Stärkta av målet kunde sedan Bollnäs flytta upp spelet och också ta ledningen genom Linn Andersson.

– De var tuffa och spelade hårt men vi står emot bra. Linn gjorde ett jättejobb på sin vänsterkant, säger Åhlström.

Bollnäs fick en smakstart på den andra halvleken när Evelina Östlund efter fem minuter kämpade åt sig bollen i straffområdet och drog upp den i nättaket. Hennes första mål i Bollnäströjan. Enånger stretade emot och fick till en reducering efter hörna bara minuten senare men det här skulle visa sig vara hemmalagets kväll.

Amanda Bärj han göra sitt andra mål för kvällen, fram till 4–2, innan publiken bjöds på fotbollsgodis signerat Evelina Östlund. Från närmare 40 meter drog hon till och fick se bollen segla in i krysset bakom en chanslös målvakt.

Mer läsning

Annons