Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs får lämna tvåan

/

Det blev bara en säsong i tvåan för Bollnäs damer.
Det stod klart redan innan söndagens derbyförlust (1–3) mot Team Hudik på ett blött och lerigt Sävstaås IP.
– Men vi ville verkligen vinna och bjuda på bra motstånd, säger Tomas Åhlström.

Annons

Han kan vara stolt över insatsen. Bollnäs krigade och försökte, men det var Team Hudik som gjorde de avgörande målen. Norrhälsingarna har till skillnad från Bollnäs vaknat till liv under hösten och har två ytterligare chanser att avancera uppåt i tabellen.

Bollnäs damer har inte vunnit sedan nationaldagen 6 juni, då slog man Remsle på hemmaplan med 2–1. I går var det 105 långa dagar utan seger inför det betydelselösa derbyt mot Team Hudik.

– Även om det inte betydde något så försökte vi hålla glöden uppe, säger tränaren Tomas Åhlström.

På 17 matcher har Bollnäs gjort 18 mål och framför allt har det varit trögt med målskyttet under hösten. Det är en av förklaringarna till att nykomlingen åker direkt.

– Vi har augusti där vi spelar ur oss själva under en mycket tung period. Sedan rättar vi till det litet med tre kryss. Och vi åker för att vi inte kan avgöra matcherna, vi har verkligen fått kriga för poängen.

Team Hudiks tränare Mats Johansson:

– Vi ville vinna. Men det var svårspelat i dag med både regn och blåst. Men vi har ett homogent spel och skapar målchanser, det känns skönt efter en ganska motig säsong med en tunn trupp, säger Mats Johansson.

Mer läsning

Annons