Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs damer på väg mot tvåan

/
  • Bollnäs tränare Thomas Åhlström leder ett offensivt gäng. 40 mål har det blivit under våren och toppar den interna skytteligan gör Sabrina Tikkanan med 14 mål.

Bollnäs damer leder division tre när vårsäsongen har avklarats. Tränare Thomas Åhlström är positivt överraskad men framförallt mäkta imponerad. – Tjejerna har gjort ett fantastiskt jobb, hade någon sagt till mig att vi skulle leda serien efter halva säsongen så hade jag inte trott honom.

Annons

Ifjol slutade laget på en sjätteplats. Målet för den här säsongen var att förbättra den placeringen, något man ser ut att klara – med råge.

Trots att ledningen är på hela sex poäng så vågar inte Åhlström ta ut någon seger i förskott.

– Det är många matcher kvar och än kan mycket hända. Men vi har gjort över 40 mål på nio matcher, gör man det så ska man också leda serien.

Med ett målsnitt på över 4,5 mål per match är det de offensiva krafterna i allmänhet och Sabrina Tikkanen i synnerhet som har imponerat mest. Tikkanen har själv stått för smått otroliga 14 mål på vårsäsongen. Åhlström håller med om att det är anfallsspelet som ligger till grund för Bollnäs fantastiska inledning.

– Det är skönt att veta att bollarna trillar in varje match. Det ger oss en trygghet som leder till att vi vågar spela vårt spel.

Nu väntar vila fram till den 17:e juli då tjejerna börjar träna igen.

Mer läsning

Annons