Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blom vill ta chansen

/

Mot Huge debuterade han i a-laget.
Nästa stora test för målvakten Alexander Blom kommer på lördagseftermiddagen.
Då vaktar 22-åringen SFF:s mål i bortamatchen mot serieledaren Falu FK.

Annons

Då SFF:s förstamålvakt Daniel Johansson hade dragits med en veckas febersjukdom fick Alexander Blom chansen senast mot Huge.

Dryga kvarten in i matchen släppte Blom en enkel retur och Huges ledningsmål var ett faktum.

– En riktig tung retur, den ska jag ju inte släppa. Inte direkt så man vill inleda sin första division 3-match.

Efter det ingripandet spelade han upp sig och i andra halvlek avvärjde han flera kontringar. Men Blom själv, som kom till SFF från Bergvik inför årets säsong, är självkritisk.

– Det var jobbigt med den debuten, så som jag ser det får jag ta på mig alla tre målen.

Han är missnöjd med sin insats senast men får chansen att revanschera sig mot Falun. Daniel Johansson är bortrest och Blom får åter igen kliva in mellan stolparna.

Falun har inlett de första elva omgångarna i ett rasande tempo och har ett snitt på 3,5 gjorda mål per match. Men motståndet ser Alexander Blom snarare som motiverande än nervöst.

– Det ska bli roligt att ta sig an den uppgiften. Men det är bra att ha fått en match i benen innan, även om den inte var min bästa.

Senast lagen möttes, på Hällåsen precis innan sommaruppehållet, vann Falun med 5–3. SFF:s målvakt har dragit lärdom av den matchen.

– Vi måste spela med ett tajt försvarsspel och pressa Falun högt upp i banan. Det snackade vi om i paus när vi möttes senast och i andra halvlek fick vi utdelning, säger Blom.

Inte nog med att matchen mot Falun är tuff i sig, SFF saknar dessutom flertalet nyckelspelare. Utöver målvakten Johansson saknas Simon Åberg, en av lagets absolut bästa spelare hittills denna säsong. Daniel Andersson (bortrest) och Victor Olsson (skadad) kommer inte heller till spel.

Frågetecken finns även för Robert Lundström, Anton Forsberg och Tobias Wallin som alla varit sjuka.

Mer läsning

Annons