Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blandade resultat på elitflicklägret i Halmstad för Hälsinglands FF -Näsvikentalangen gjorde alla målen

Trots två förluster och en vinst är Örjan Oscarsson, förbundskaptenen för Hälsinglands distriktslag flickor 15, nöjd med veckan som gått på elitflicklägret i Halmstad. Näsviken IK:s forward, Leneli Grönoset gjorde Hälsinglands alla mål.

Annons

Hälsinglands FF flickor 15 på elitflicklägret i Halmstad 2016.

På det årliga elitflicklägret i Halmstad för 15 åringar samlas Svenska FF:s 24 distriktsförbund med de 16 spelare som just nu har hunnit längst i sin utveckling, för ett läger på sex intensiva dagar med utbildning i träning och spel. Från dessa spelare ska sedan ett landslag formas under hösten.

Hälsinglands FF med förbundskaptenerna Örjan Oscarsson och Anette Hellström tar med sig blandade resultat från veckan som gått, med en vinst och två förluster.

LÄS MER: Drömstart för Hälsingland på elitlägret

I måndags spelade laget sin första match mot Södermanland och förlorade med 1-5. Efter en olycklig start med 3 mål av Södermanland efter 12 minuter, så hämtar sig Hälsingelaget och spelar någorlunda jämnt med motståndarna. Näsvikenforwarden Leneli Grönoset gör lagets enda mål.

–Tjejerna visar otroligt stark karaktär och reser sig men det är inte lätt när man får en sådan start på matchen, säger Örjan Oscarsson.

Nästa match spelades i onsdags och då stod Västmanland för motståndet. En match som Hälsingland vinner med 2-0 efter effektivt kontringsspel mot ett Västmanland som inte skapar många chanser. Än en gång hamnade Leneli Grönoset i målprotokollet efter att hon gjorde Hälsinglands bägge mål.

–Vi spelar riktigt bra fotboll och gör en grym kämparinsats. Även om Västmanland har mest bollinnehav så står vi rätt i försvarsspelet och kan kontra in två mål med bud på fler, säger Oscarsson.

Efter en vecka med matcher och träningar syntes det på laget då lägrets sista match slutade med en 0-2 förlust mot Örebro på fredagen.

–Krutet tog slut i tjejerna. De kämpade och slet men orken tröt lite grann, säger Oscarsson.

LÄS MER: Hälsingetjejer redo för elitläger

Trots resultaten så är förbundskaptenerna nöjda med veckan som varit och menar att det finns mycket positivt att ta med sig och jobba vidare på på de kommande distriksslagssamlingar. När det kommer till spelare som stått ut lite extra under veckan så är Leneli Grönoset en av de.

– Leneli Grönoset har varit väldigt bra men även mittfältaren Thyra Rosen från Ljusne AIK, som är en väldigt klok spelare för att vara i den åldern, och mittbacken Tuva Löf från Bollnäs GIF som är placeringssäker och trygg med bollen, säger Oscarsson.

LÄS MER: F16-laget mållöst i Cup kommunal: "Vi gav inte upp"

Hälsinglands FF:s trupp till elitflicklägret i Halmstad:

Bollnäs GIF

Sara Wexén (MV)

Thelma Persson

Tuva Löf

Kilafors IF

Thilde Säll (MV )

Julia Ekström

Linnea Löfstrand

IF Team Hudik

Klara Norin

Lina Herranen

Ljusdas IF

Ingrid Ernström

Angelina Ferm

Järvsö BK

Maja Rosell

Clara Sjölund

Ljusne AIK

Thyra Rosen

Näsvikens IK

Nathalie Granvik

Leneli Grönoset

Michaela Törnqvist

Mer läsning

Annons