Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blandad pott för Hudiklagen

Fem lag från norra Hälsingland spelar Gothia Cup i år, och premiärdagen bjöd på två segrar, en oavgjord och två förluster.

Annons

I pojkar 18 inledde Strand med att ta en komfortabel seger över tyska Eintracht Gommern. Segersiffrorna stannade vid 2–0 (0–0), men Strand var närmare både ett tredje och ett fjärde mål än att Gommern skulle ha gjort ett mål.

– Vi hade greppet från start och det gällde bara att ha tålamod så kom målen till slut, sa tränaren Robert Örnehag.

Alexander Larsson gav Strand ledningen sex minuter in i andra halvlek och bara ett par minuter senare ökade Gustav Lindström på till 2–0.

I pojkar 16 fick Delsbo Blå (födda 1996) en bra start då det blev klara 5–0 (3–0) mot IBV från Island. Delsbo Röd (1997) spelar också i pojkar 16, och de hade det lite tyngre i inledningsmatchen. 0–2 blev det mot norska Fylkingsdalen.

I flickor 15 fick Team Hudik inleda på Heden och där spelade man 1–1 (1–0) mot Syrianska från Västerås. Fanny Westman gjorde 1–0 på ett tidigt friläge, men Syrianska kom tillbaka.

Näsviken spelar också i F 15 och man inledde med en förlust mot isländska IBV, 1–3 (0–2).

– Vi gör en bra match mot ett lag som spelmässigt inte är bättre, men vi bjuder på två mål och det håller inte, sa tränaren Jan-Åke Larsson.

Mer läsning

Annons