Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blågula kval för Lina

/

Parallellt med att Sveriges F16-landslag spelar EM-kval, spelar Team Hudik en absolut avgörande match i division 2-fotbollen. Målvakten i båda lagen heter – Lina Ringshamre.

Annons

Mellan tisdag och söndag spelar Sveriges F16-landslag tre matcher i det första av två EM-kval.

På lördag spelar Team Hudik en ödesmatch som avgör om de gör Mohed sällskap ner i division 3.

Kruxet? F16-landslagets målvakt heter Lina RIngshamre och är till vardags målvakt i – Team Hudik.

– En eländig krock! Men jag tror att brudarna klarar av det galant utan mig, säger Norralabördiga Lina Ringshamre om matchkollisionen.

Vi når henne via telefon i Uppsala där de sista förberedelserna inför tisdagens EM-kvalmöte med Lettland görs.

För Team Hudiks tränare Pälle Olsson har kollisionen varit känd länge. Därför har man kallat ner polisskolestuderande Josefin Halvarsson som räddningsplanka i matchen som avgör var laget lirar nästa säsong.

– Det kan räcka med en poäng, men vi går för seger. Det är det enda. Det här ska vi klara. Vi vill inte följa med Mohed ner i trean, säger Pälle Olsson.

I EM-kvalets första omgång ställs Sverige mot nämnda Lettland, samt mot Estland (17 september) och Finland (20 september). Framgångar där leder vidare till kvalomgång 2 i vår där de fyra gruppsegrarna kvalificerar sig till sommarens EM-slutspel i Schweiz.

– Det finns stora möjligheter för oss att klara det här. Vi har fått information om lagen plus att vi vann mot Finland med 4–0 tidigare, säger Lina Ringshamre om lagets chanser i det stundande kvalet.

Mer läsning

Annons