Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Becker hoppas på bättring

Umeå Södra har haft en tung säsong i norrettan.
Nu hoppas Söderhamnstjejen och förre Team Hudik-anfallaren Emelie Becker på en bättre höst.
– Många är besvikna på var vi ligger i tabellen, säger hon.

Annons

Emelie Becker är inne på sin tredje säsong med division 1-laget Umeå Södra, som för två säsonger sedan ramlade ur allsvenskan. När sporten pratar med henne har hon precis fått två veckor sommarledigt från fotbollen. Välbehövligt, då laget haft en förvånansvärt tuff vårsäsong och ligger under nedflyttningsstrecket.

– Ja, det är skönt med lite semester efter den här våren. Vi ska ju inte ligga där vi ligger men samtidigt är det svårt att säga varför det har gått så dåligt, vi har haft mycket uddamålsförluster och oavgjorda matcher där vi släppt in mål i sista minuten.

I Team Hudik, som hon lämnade sommaren 2008, gjorde sig Becker känd som en fruktad målspruta. Under tiden i Umeå har målen blivit färre. I fjol hittade hon rätt tre gånger på hela säsongen. Efter vårens elva matcher är hon nu uppe på samma nivå.

– Mitt spel hade kunnat vara bättre och målen fler. Jag får mycket speltid så jag kan inte skylla på det heller. Vissa matcher känns det jättebra men i nästa kan jag undra varför jag ens är på plan.

Missnöjet med målskörden till trots – det är ändå ett område där hon har utvecklats sedan flytten norröver.

– I Hudik hade jag betydligt fler lägen per match och behövde väl bara sätta hälften. Här får man inte lika många chanser så jag har blivit betydligt noggrannare i avsluten.

Utöver fotbollen tar studierna till civilekonom mycket tid. En utbildning hon är klar med om två år. Men först ska hon hjälpa Umeå att säkra kontraktet i ettan.

– Det ska vi bara göra, men vi måste rycka upp oss. Vi ska inte ligga så dåligt till som vi gör.

Vad som händer efter studierna ligger långt fram. Men Sofie Becker lirar i Mohed och kanske bildar systrarna ett fruktat anfallspar i framtiden?

– Haha, så långt har jag inte tänkt. Men det vet man aldrig.

Mer läsning

Annons