Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bänknötaren som mår toppen

/

Lite drygt en tredjedel är spelad av allsvenskan. Att Blåvitt, Elfsborg och Helsingborg är i topp är ingen överraskning, men att Sveriges nordligaste lag, Emil Hedvalls Gefle, ligger fyra är en knall.

Annons

Att nöta allsvensk avbytarbänk kan ge träsmak och vara alldeles förfärligt trist ... men det kan också vara alldeles, alldeles underbart.

– Ingen räknade med det här inför säsongen, men nu känns det som att de övriga lagen börjar ta oss på allvar, säger succélaget Gefles reservmålvakt, söderhamnaren Emil Hedvall.

Det går inte att ta miste på lyckan i rösten dagen efter de allsvenska gästrikarnas kanske bästa match någonsin, 1–0-segern mot 08:orna från Solna.

Vad det är som klaffat så bra hittills, efter lite drygt en tredjedel av allsvenskan, ber vi den förre SFF-målvakten ge sin syn på:

– Alla i laget har tydliga roller och när vi följer dem så fungerar det mot alla lag. Och om det inte fungerar så kan vi ändra små detaljer beroende på hur motståndaren spelar.

Efter lördagens möte med Trelleborg på Vångavallen får Emil Hedvall och hans Geflekamrater ledig i tio dagar under Sveriges landslagsuppehåll.

Mer läsning

Annons