Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avgörande helg för lokala fotbollen

/
  • Ingen kan hota Edsbyns Oliver Widahl att bli skyttekung i division 4. Widhal har gjort 22 mål.

I helgen avgörs mycket inom den lokala fotbollen.
Med bara två omgångar kvar är det vinna, försvinna eller lira ett tufft kval som väntar några av våra lag.

Annons

För Rengsjö, sjua i tabellen på 24 poäng, är det vinst som gäller på söndag då Dala Järna, på samma poäng som Rengsjö, kommer på besök.

– Nu är det bara vinst som gäller för att undvika både kval och nedflyttningsstreck, säger Rengsjös tränare Anders Olsson.

Vinner Rengsjö på söndag så kan kanske tränare Olsson pusta ut.

– Tar vi tre poäng och har tur med andra resultat i omgången så kan kontraktet var ordnat.

Dala Järna har under senare delen av serien förstärkt laget.

– De får använda fyra spelare från Dalkurd som är under 21 år. Senast avgjorde lillebror Abcic på en frispark mot Strand. Dala Järna har precis samma läge som oss så det här blir full huggning.

Jens Olsson är fortfarande borta och det finns fler problem att lösa för tränare Olsson.

– Andreas Jonasson och Tommy Persson är frågetecken. Jon Pettersson är avstängd. Men vi har gubbar att stoppa in. Det gäller att vi kan hålla vårt eget spel och vågar spela ut. Det har varit en riktigt bra inställning sedan vi klädde av Trönö.

Edsbyn toppar division 4 på 41 poäng. Tvåan Ljusne har 36 poäng. Edsbyn kan alltså idag avgöra på hemmaplan och ta steget upp till division 3 då serieledarna möter nästjumbon Norrala.

– V går in för att vinna och avgöra serien. Vi är riktigt nära och vi ska göra allt vi kan för att fixa seriesegern. Det är de här matcherna man vill vara med om. säger Edsbyns tränare Ola Larshans.

Efter en vårsäsong som Edsbyn inte var nöjda med så har det under hösten lossnat rejält.

– Vi har många vinnarskallar och vi har haft samma mjuka inställning inför varje match. Därför leder vi serien. Att vinna en serie är svårt men förhoppningsvis kan avgöra nu och ta steget upp i trean. Styrelsens och vårt eget mål har varit att vi ska spela i division 3 nästa säsong, säger Ola Larshans som har en helt ordinarie trupp till sitt förfogande.

För Bollnäs damer står otroligt viktiga poäng på spel när laget på söndag hemma på Sävstaås tar emot Team Hudik i ett förväntat tufft hälsingederby.

– Det är alltid roligt at möta Hudik. Nu gäller det mer än någonsin för oss då vi möts. säger Bollnäs tränare Tomas Åhlström.

Bollnäs öde kan avgöras redan i dag.

– Vinner Remsele över Ope är det kört för oss. Annars är det så att gör vi det vi ska mot Hudik och tur med andra resultat så avgörs allting i sista omgången.

Mer läsning

Annons