Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avbräck för Trönö – och ett tillskott

/

Trönö har drabbats av flera tunga avbräck inför division 3-mötet med Dala-Järna på bortaplan.
Då kallar klubben in Jonas Lif, som borstar upp skorna för att hjälpa sin moderklubb.
– Klart man måste ställa upp, säger Lif.

Annons

I kölvattnet av Trönö historiska tre poäng i mötet med Rengsjö i lördags kom några besked av den beskare sorten.

Lars Wiklund är skadad, liksom Tommy Öhrn, Christer Wallgren och Pelle Olsson. Wiklund är definitivt borta, frågetecken sätts efter de andra namnen. Dessutom är Linus Becker avstängd. Trönö lättar skadebördan inför resan till Dala-Järna med att kalla upp Jonas Lif från Stockholm. Lif har haft problem med en ljumske och har inte knutit sig till någon ny klubb ännu.

– Det fattas mycket folk, tunga avbräck, så de ringde. Men jag har inte rört mig sedan serien slutade säger Lif, som med den vetskapen planerar att göra sitt bästa genom att noga värdera när och hur han ska bränna sitt krut.

– Jag får spela med huvudet och det ska nog gå skapligt. Men konditionen är inte på topp, det är ju färskvara, säger Lif.

Motståndaren i lördagens svåra bortamatch har spelat ihop fem poäng genom att besegra Strand och spela oavgjort mot Kvarnsveden och Rengsjö. En tuff utmaning för Trönö, tror Özkan Yasar, som med sitt vackra frisparksmål till 2–1 mot Rengsjö såg till att Trönö har både poäng och självförtroende med sig till Dalarna.

– Skönt att vinna, det behövdes. Nu är det avklarat, säger han.

Inställningen är det matchhjälten framför allt packar med sig till nästa match.

– Vi måste köra på, kämpa. När vi vann slet alla för varandra. Vi får se hur det går, det blir säkert en rolig match, säger Yasar, som välkomnar att Jonas Lif förstärker laget.

– Han behövs.

Mer läsning

Annons