Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbrå vinner på samarbete

/
  • Micke Rosén och Anders Olsson har en trupp tillsammans, något som ska ge både Arbrå och Rengsjö extra stabilitet.

Två är starkare än en.

Det nära samarbetet med Rengsjö ska ge Arbrå ett stabilare lag i fyran.

– Nu blir vi inte lika känsliga för skador, säger Micke Rosén, som gör sin tredje säsong som tränare – nu med RSK-tränaren Anders Olsson som radarpartner i den gemensamma truppen.

Annons

– Vi turas om att leda träningarna och funkar bra tillsammans, det är också en förutsättning, säger Rosén, som tror klubbarna är inne på rätt väg mot framtiden.

– Det spännande är just att vi har en trupp med gemensamma träningar. Många farmaravtal faller på distansen mellan klubbarna, så tror jag till exempel det blev med Söderhamn och Stugsund.

Samarbetet öppnar också stora möjligheter för enskilda spelare. Ta bara Jocke Larsson – Arbrås nyförvärv från Alfta som under försäsongen lyfte hela vägen in Rengsjös premiärlag som mittback.

Vilka är då de stora fördelarna för Arbrå som förening?

– En högre kvalitet, och bättre tempo, på träningarna. Med mycket folk blir det också roligare och mer inspirerande för spelarna. Och vi får såklart en bredare trupp.

En tung poäng är också att tränare Rosén har möjlighet att använda alla de spelare som startade på Rengsjös bänk i den senaste matchen i trean.

Den totala effekten ska därmed ge ett stabilare Arbrå, ett kompetent lag som de senaste säsongerna haft väl svajiga resor i serien.

– Så är det. Ett bra exempel är ifjol när vi spelade 3–3 hemma mot Bollnäs, tappade fem spelare ur startelvan och förlorade nästa borta mot Delsbo med 0–5. Vi vill gärna tillbaka till nivån från 2008 när vi låg trea efter vårsäsongen, säger Micke Rosén.

Arbråtränaren är emellertid något osäker på premiärformen efter en inte helt övertygande försäsong.

– Vi har väl inte riktigt hittat den där rätta nivån ännu, men det handlar också om att hantera mycket som är nytt. Jag tror på en tuff och rolig hemmapremiär mot Stugsund, det är ett spelande lag.

Mer läsning

Annons