Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbrå vann streckstridsmatchen

/

RSK2/Arbrå vann den så viktiga matchen mot Bergvik i kampen om nedflyttningsstrecket.
Arbrås seger 4–2 (2–1) betyder nu att Arbrå har fyra poängs marginal ner till Bergvik som fortfarande ligger på nedflyttningsplats

Annons

Bergvik var det hetaste laget i inledningen och under den första kvarten var det Bergvik som vann de flesta duellerna utan att lyckas skapa några målchanser. Det var istället Arbrå som trots underläge i spelet skapade farligheterna. Jon Pettersson hade ett friläge som Pontus Lundgren i bergviks mål räddade. Daniel Scherdin hade också ha ett bra läge att spräcka nollan för Arbrå men lyftade strax utanför.

Det var istället Bergvik som kunde göra matchens första mål när Johan Julin jobbade in bollen. Bara två minuter senare svarade Arbrå med en snabb replik när Jon Pettersson kvitterade till 1–1. Arbrå tog över spelet mer och mer och i den 37:e minuten kunde Jon Pettersson helt rättvist ge Arbrå ledningen 2–1 vilket också var resultatet i halvtid.

I den andra halvleken tog Arbrå över helt och Bergvik fick inrikta sig på försvarsspel. Efter dryga kvarten kunde också Daniel Scherdin göra 3–1 för Arbrå.

När Tomas Johannson, med en vänsterrökare, satte 4–1 för Arbrå var matchen körd för Bergviks del. Visserligen kunde spelande tränaren Tommy Öhrn snygga till siffrorna och göra Bergviks andra mål på en fin nick då det återstod sju minuter av matchen i ett av de få anfall Bergvik lyckades prestera under den andrahalvleken.

Mer läsning

Annons