Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbrå tog första poängen

/
  • Anders Olsson dominerade luftrummet och här nickar han in kvitteringen 1–1 för Arbrå på hörna.

Ett skadedrabbat Arbrå kryssade 2–2 (1–2) på Solrosens konstgräs när Iggesund svarade för motståndet.
– Sett till målchanserna så tycker jag att vi skulle ha vunnit matchen. en fortsätter vi att spela så här bra så kommer och trepoängaren snart, sade Arbrås tränare Micke Rosén efter matchen.

Annons

Det var tur att Arbrå och Rengsjö inledde ett samarbete inför den är säsongen vilket innebär att båda lagen har en större trupp att välja ur.

Inför den här matchen hade Arbrå 16 spelare på skadelistan. Tränare Rosén kallade in Robert Bronegård, som slutade i Rengsjö efter förra säsongen, och nu spelade på topp. På liberoplatsen spelade Rengsjös tränare Anders Olsson. Och det gjorde Olsson riktigt bra. Han var kung på plan och i luftrummet dominerade han totalt.

Iggesund började bäst och spelade en strålande offensiv fotboll med ett djupledsspel som satte Arbrås försvar på svåra prov. Efter en kvarts spel sprang Iggesunds Andreas Midell igenom på en djupledsboll men fälldes. Johan Jakobsson satte straffen säkert och gav Iggesund ledningen.

Arbrå kom mer och mer in i matchen när knappa halvtimmen var spelad kom också välförtjänt kvitteringen. Anders Olsson hade letat sig upp från sin liberoplats och mötte ett högerinlägg perfekt med pannan och kvitteringsbollen satt säkert bakom en chanslös Iggesundskeeper.

Med sex minuter var att spela av halvleken kunde Niklas Nordström ge Iggesund ledningen igen 2–1 sedan han fått på en bra vristträff strax utanför straffområdet.

I den andra halvlekens öppning hade Iggesund, genom Andreas Midell, ett jätteläge att sätta trean men bollen styrde Midell strax över. Arbrå fick mer och mer att säga till om och lägen fanns också för en kvittering. Ola Eriksson hade, efter en kvart spel, ett bra läge mitt framför mål men volleyträffen tippades till hörna.

Iggesund stack upp i vassa kontringar men ett stabilt spelande Arbråförsvar redde ut Iggesunds offensiv. Arbrå svarade med snabba omställningar och Iggesund blev tillbaka pressade. Med bara fem minuter kvar att spela kom rättvist Arbrås kvittering. Tomas Johansson fick bra träff på en hörnretur som via en Iggesundsspelare letade sig i mål.

– Vi gör en jättebra match och jag är riktigt nöjd med vad grabbarna presterade. Det är synd att vi inte får vinna med tanke på alla chanser vi skapade, sade Arbrås tränare Micke Rosén.

Mer läsning

Annons