Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andra raka segern ger Rengsjö hopp i bottenstriden

/

Rengsjö SK följde upp förra helgens seger med tre nya poäng i lördagens hemmamatch mot Järbo IF. 3–1-vinsten gör att laget kommer lite närmare att lämna nedflyttningsplatsen.

Annons

RSK hade en minst sagt tung vår, men nu ser det ut att ha vänt. På tre omgångar efter sommaruppehållet har laget tagit lika många poäng som under första halvan av säsongen.

Samtidigt som Rengsjö vann mot Järbo med 3–1 förlorade Forssa BK och Hofors AIF, sina matcher vilket gör att RSK knappar in.

– Vi har två poäng upp till kvalplats, och tre till säker mark. Men vi måste fortsätta kämpa. Än så länge är vi fortfarande under strecket, säger tränare Ola Bruce.

Det var hemmalaget som öppnade matchen starkast, och skapade under första halvlek en rad farliga målchanser. Men det skulle dröja till 37:e minuten innan 1–0 kom. Karl Linck nådde högst på en inläggsfrispark och nickade in ledningsmålet. Resultatet stod sig halvleken ut.

– I andra halvlek kommer Järbo ut och chansar. De ställde upp med en trebackslinje, och satte lite press på oss under en period. De hotade med stolpskott och en del farliga lägen, och kvitterade också, säger Ola Bruce.

RSK satte ny fart efter 1–1, och det tog inte lång tid innan Samuel Eyob Kflemariam återtog hemmalagets ledning.

– Det var skönt att han fick göra mål. Han var en av planens bästa spelare, och fungerade bra med Erik Västman.

3–1 kom från just Västman i den 81:a minuten, och med det målet säkrade Rengsjö segern. I nästa omgång möter RSK tabellfemman Korsnäs IF på bortaplan, en uppgift som inte lär bli lika lätt.

– Det var riktigt skönt med en seger. Allting blir så mycket enklare nu. Lagmoralen blir bättre, och det känns lättare med en ny träningsvecka. Samtidigt vet vi att det är oerhört mycket jobb kvar. Vi får njuta av den här segern i dag och i morgon, men sen är det en ny vecka, säger RSK-tränaren.

Mer läsning

Annons