Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allsvenskan långt borta

Visserligen har Gif Sundsvall kampen om kvalplatsen i egna händer, men efter 1-2 (1-1) i går hemma mot bottenlaget Väsby känns allsvenskan långt borta för Norrlands stolthet.

- Självklart hamnade vi ett betydligt sämre läge nu och vi måste gå fullt om vi ska ha en chans att rubba Åtvidaberg, sa Gif-tränaren Sören Åkeby.

Annons

Hemmaplan har varit Gif Sundsvalls styrka under många år, men av den styrkan märktes absolut ingenting i går. Det var tempofattigt och omständigt och det gick inte se vilket av lagen som tillhörde toppen och vilket som var ett bottenlag.

Väsby var defintivt inget bra lag, men i går behövde man bara ta till vara på hemmalagets bjudningar för att greja tre superviktiga poäng.

- Vi var lite tagna av stundens allvar och många spelare underpresterade, speciellt i första halvlek, sa Åkeby.

- Vi kommer ut med lite bättre frenesi i andra och trycker tillbaka Väsby i inledningen.

Hemmalagets mest positiva spel kom i början av andra halvlek, men trots bra spel skapade man inga farligheter, och i den 56:e minuten kom i stället nästa försvarsbjudning. Ingen blå hemmaspelare lyckades rensa undan bollen och till slut hamnade den framför fötterna på Admir Catovic som från nära håll kunde stöta in 2-1.

Giffarna är nu fyra poäng bakom Åtvidaberg som har direktplatsen till allsvenskan, och som tabelltrea har samma poäng som fyran Assyriska. Kvar på Giffarnas program står Ljungskile hemma och Landskrona borta, medan Assyriska möter Landskrona hemma och Jönköping borta.

- Visst kanske vi kan rubba Åtvidaberg om vi går fullt, men det viktigaste nu är att klara kvalplatsen. Men om vi ska göra det måste vi höja oss flera snäpp, sa Sören Åkeby.

Mer läsning

Annons