Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äkta hat-trick av Amanda Hammarström i målrik match

Amanda Hammarström stod för ett äkta hat-trick när Team Hudik 2 besegrade Enånger med 5–4 (3–1)

Annons

Det blev en lika spännande som målrik match när Enånger tog emot Team Hudik 2 i damtrean på söndagskvällen. Men inledningsvis såg Team Hudik ut att gå mot en säker seger. Efter 25 minuters spel hade Amanda Hammarström, på egen hand, sett till att ge gästerna ledningen med 3–0.

Enånger hade stora luckor i sin försvarslinje. Men bara halvminuten efter Amandas tredje mål, kunde Sofia Bergström reducera med en riktig markstrykare från högerkanten som gick in precis vid vänstra stolpen.

Och Enånger fortsatte att sätta press på Team Hudik. Tolv minuter in i andra gick Enånger, genom Emma Åhs, upp till 2–3, och hade riktig tätkänning. När Team Hudik, genom Josefine Bäck, gjorde sitt fjärde mål i matchen, trodde många att det var slutet för Enånger. Men inte. Bara minuten senare, i röran framför Team Hudik-målet, fick målfarliga Emma Svensk foten på bollen, och 3–4 var en faktum.

Men det var inte slut här. I den 33:e minuten Josefine Bäck gjorde en repris av sitt mål från den 17:e minuten, innan hemmalagets Sofia Bergström, i den 46:e minuten satte punkt för målkalaset med att spika slutresultatet 4–5.

– Andra halvlek är helt okej. Men vi måste göra fler mål på våra chanser, sammanfattade Roger Pettersson, som var extra nöjd med Maria Löfstedts inhopp efter ett långt skadeuppehåll.

– Det är alltid roligt att vinna, men det var lite väl darrigt försvarsspel, säger Team Hudiks Micke Engström.

– Men Amanda Hammarströms första halvlek var briljant, och Josefine Bäck och Matilda Gustavsson gjorde bra inhopp.

Mer läsning

Annons