Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ABK kvar efter dramatik

/
  • Christofer Ericson jublar efter att ha nickat in 2–2 mot Köping, ett mål som betydde nytt kontrakt för ABK.

Det blev dramatik på högsta nivå när Hudiksvalls ABK på lördagen säkrade sitt division 2-kontrakt.

En poäng behövdes för att det skulle bli minst kval, men med åtta minuter kvar gjorde gästande Köping 2–1 – och i det läget var ABK ur serien.

Men Christofer "Våfflan" Ericson räddade både poäng – och kontrakt – genom att nicka in 2–2 i den 88:e minuten.

Annons

– Vilket skönt sätt att sluta på, sa ABK:s avgående tränare Pelle Lindberg.

– Som helhet har grabbarna gjort en mycket bra säsong, och det hade varit hemskt om vi åkt ur.

ABK inledde mycket bra och i den sjunde minuten hittade Johan Brolins genomskärare fram till Pelle Lööf och ensam med Rasmus Karlsson i gästernas mål rullade han in 1–0.

Men sedan tog det stopp, och initiativet gled sakta men säkert över till Köping, och hade skytteligaledaren Ibrahim Bangura hade siktet bättre inställt hade Köpings kvittering kommit betydligt tidigare än i den 50:e minuten.

Målskytt i en rörig situation var Mikael Gustafsson.

Köping fortsatte att vara det lite hetare laget och det osade hett framför Niclas Larsson i ABK-målet, och i den 82:a minuten slog Victor Thoresson in gästernas ledningsmål, ett mål som i det läget skickade ner ABK i trean.

Pelle Lindberg beordrade full attack, och i den 88:e minuten kom belöningen när "Våfflan" Ericson nickade in 2–2 över en utrusande Rasmus Karlsson.

– Vi gör en bra första kvart, och sedan har vi en period som är bra i andra. Men det var skönt att det gick vägen, och att vi slipper kvala. Det var tillräckligt mycket anspänning i den här matchen, sa Pelle Lindberg.

I och med att både Västerås och Enköping förlorade sina matcher passerade ABK båda två och slutade på åttonde plats. Köping gör sällskap med IFK Sundsvall ner i trean, och Västerås tvingas kvala för att hänga kvar.

Mer läsning

Annons