Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ABK helt utan energi

/

ABK följer temperaturen.
Sommarens hetta har förbytts i kyla och tristess.
Söndagens 1–2 (0–1) hemma mot Gamla Upsala måste vara en väckarklocka.

Annons

För inte så länge sedan nosade ABK på serieledningen i serien men efter fem raka matcher utan seger varav tre förluster på raken får ABK blicka mot helt andra streck.

Än har visserligen ABK rejäl marginal till lagens längst ner men ska man döma av den insats de gulsvarta gjorde mot Gamla Upsala blir det inte många mer poäng den här säsongen.

Det saknades gnista, vilja och energi.

– Det var för statiskt, alldeles för många spelare joggade sig i position och vi har inte det tempo som gjorde oss så bra innan, sa Pelle Lindberg.

Gamla Upsala är inget märkvärdigt motstånd. Men är man inte så bra på att trilla boll kan man i alla fall jobba hårt och försöka vara först i närkamperna.

ABK:s första halvlek var rent ut sagt bedrövlig.

Gamla Upsalas seger var helt välförtjänt. Efter en knapp kvart tryckte Niklas Högberg in 0–1 och det var egentligen bara Niclas Larsson storspel mellan stolparna som höll nere siffrorna.

Nio minuter in på den andra halvleken kvitterade Niclas Lindh på straff sedan en motståndarhand stoppat bollen men energikicken som ABK fick av det målet varade fem minuter. När Kim Skoglund vände bort sin bevakning och gjorde 1–2 kändes ABK som ett slaget lag.

Mer läsning

Annons