Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ABK-duo bakom Strandseger

/

Strandtränaren Mikael Forsström hoppades att ABK-lånen Joel Stillmark och Pelle Lööf skulle kunna bidra med fart och ge laget energi.
Han var knappast besviken efter att Stillmark och Lööf i allra högsta grad bidragit till Strands första seger på hemmaplan för säsongen.
Det blev 4–2 mot tabelljumbon Valbo efter två mål vardera av Stillmark och Lööf.

Annons

I den 29:e minuten nickskarvade Lööf fram bollen till Stillmark som hann före Valbos målvakt Martin Hansson. Stillmark såg ut att tappa balansen, men han kunde ändå rulla in ledningsmålet, och några minuter senare var det Lööfs tur att skriva in sig i målprotokollet.

En lång utspark från Mathias Svärd nådde ända fram till Lööf och 2–0 var ett faktum.

Samarbetet mellan ABK och Strand bygger på att spelare under 22 år kan lånas mellan föreningarna, och när ABK gick till sommarvila ställdes frågan till de unga spelarna om någon ville spela med Strand. Stillmark och Lööf sa ja, och Strand fick ett par riktiga målsprutor lagom till gårdagens match.

I andra halvlek fortsatte nämligen de båda att prestera. Joel Stillmark styrde in Per Åstrands inlägg till 3–0, och ett par minuter senare spelade han fram Lööf till 4–0.

– Kul att prova på det här samarbetet, det borde fler unga spelare göra, sa Pelle Lööf, som såg ut att trivas även i den svart/vita dressen.

– Alltid roligt att kunna tillföra något, och roligt att samarbetet med Joel fungerade så bra även här.

Med 20 minuter kvar valde Strand att plocka ut de båda lånen – och då tappade man också farten.

– Vi hade massor av energi i början, och vi lyckades också få fast bollen i anfallsposition. Sedan går vi ner oss i fart och bjuder in Valbo i matchen, sa Fredrik Andersson.

Alexander Larsson och Andreas Johansson hyfsade till Valbos förlustsiffror till 2–4, men man var aldrig riktigt nära att ta poäng.

Mer läsning

Annons