Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

A-slutspel för Hudiklagen

Det blev A-slutspel för samtliga av Hudiklagen i Gothia Cup. Hög (P15) och Strand (P16) spelade båda sina första matcher, 1/64-finaler, på onsdagskvällen och det med blandad framgång. Förlust för Hög, men vinst för Strand efter straffar.

Annons

Strand har gått lysande i Gothia Cup och det blev en seger även i den sista gruppspelsmatchen då man mötte Fagernes.

Strand hamnade i underläge redan efter en minut, men när Jonas Tewelde sedan gjorde två mål på tre minuter var matchen klar. I andra halvlek fastställde Jonathan Stridh resultatet till 3–1.

Strand spelade A-slutspelsmatch redan samma kväll. Motståndet hette Grindavik och kom från Island.

Det blev en jämn match med få målchanser och det hela gick till straffar efter ett sent mål av islänningarna innan Karl Eriksson kvitterade.

Efter en nervös straffläggning stod Strand till slut som vinnare med siffrorna 4–3 efter mål av Jonathan Stridh, Jonas Tewelde och Adrian Ekstrand.

Hög åkte på storstryk i sin sista match i gruppspelet. Mexikanska Santos Laguna blev på tok för svårt för Hög som åkte på en 0–8-förlust.

Trots förlusten slutade Hög två i sin grupp, vilket betydde A-slutspel redan samma kväll mot norska Lilleström 1, men där tog det stopp. Lilleström, liksom Santos Laguna, var för svårt och det blev en förlust.

– Vi förlorade med 1–9, de var för vassa helt enkelt, säger Mikael Åkerlund, tränare i Hög.

I sin sista gruppspelsmatch mötte Team Hudik (F15) Hagby och vann med 2–0.

Mer läsning

Annons