Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

2016 inleddes med fotboll för välgörenhet: "Ganska mycket kommer skänkas lokalt"

Det var lite drygt två år sedan Hudik Charity Cup arrangerades senast.
På nyårsdagen var det dags igen.
– Tyvärr är det inte lika många lag med som tidigare, säger arrangören Pelle Lööf.

Annons

Hudik Charity Cup är fotbollsturneringen som skänker intäkterna till välgörenhet. Förra vintern blev det ingen turnering, och årets cup blev lite annat än det varit tidigare.

– Eftersom vi började dagen efter nyårsafton blev det väl lite annorlunda. Tyvärr hade vi inte lika många lag med, men det är bara att acceptera. De lag som vi själva frågat, och som varit med tidigare, är bortresta eller upptagna med annat, säger Pelle Lööf.

Tidigare år har Musikhjälpen och Cancerfonden varit två stora mottagare av pengarna från Hudik Charity Cup. Även på den här fronten tänker arrangörerna lite annorlunda i år.

– Ganska mycket kommer gå hit till Hudiksvall och annat lokalt. Vi vill kunna ge någonting hit och har pratat med sjukhuset, skolor och även natthärbärget dit vi vill skänka pengar. Vi vill få en effekt i kommunen och inte bara stora organisationer, som det varit tidigare, säger Pelle Lööf.

Var man än vänder huvudet på Håstaholmen under cupen ser man bekanta ansiktet från hälsingefotbollen. Det är just det som är tjusningen med att arrangera cupen, tycker Pelle Lööf.

– Det är kul att det är många jag spelat mot och med som är med och lirar. Kan man få hit lag utifrån är det också alltid roligt, säger han.

Mer läsning