Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

18-årige talangen Viktor Roos klar för SFF

/

Viktor Roos byter Arbrå BK mot Söderhamns FF. Den 18-årige talangen har redan börjat träna med klubben och kan komma att debutera redan i morgon mot IF Älgarna.
– Det är ett stort steg från fyran till tvåan och Söderhamn har många riktigt bra spelare. Men jag ska kriga på och visa att jag förtjänar en plats i startelvan, säger han.

Annons

Redan till hösten väntar fler nya utmaningar. Den förre landslagsspelaren och fotbollsproffset Jonas Thern har tagit ut en trupp på 19 spelare, handplockade från fyra skolor runt om i Sverige. En av spelarna är Viktor Roos. I september samlas truppen i Värnamo för att i runt två månader träna och studera. Efter det blir det ett fem veckors långt träningsläger i Spanien.

– Tanken är att vi ska få känna på livet som proffs, vi ska träna under dagarna och spela match en dag i veckan. Det ska bli riktigt kul, säger Viktor Roos, som inom tre år hoppas spela i allsvenskan.

– Målet är att jag ska kunna leva på fotbollen.

Söderhamns tränare Lars Bäckström är nöjd med värvningen och det är en spelare han känner till väl. Under sin tid som tränare för Bollnäs i pojkallsvenskan hade han Viktor Roos i sitt lag.

– Det är en väldigt duktig spelare och det är alltid intressant för oss, säger han.

Mer läsning

Annons