Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler väljer kortare banan

/
  • Och så går starten.... Det var närmare 170 löpare som ställde upp i årets BL-lopp i Näsviken.

Efter regn kommer solsken. Det stämmer inte minst för BL-loppet som avgjordes på vägarna runt Näsviken på onsdagen. Precis när löparna ställde sig på startlinjen, bröt solen fram genom molntäcket, och de närmare 170 löparna fick en behaglig runda i den sjunkande augustisolen.

Annons

Både 4,0 och 10,4 startade samtidigt, och i herrklassen utkristalliserade sig snart två löpare, HIF:s Gustav Larsson, och Enhörnas Daniel Karlberg.

Gustav hade inga problem att hålla undan till vinst i herrar 4,0 och det tog strax under 40 minuter för ljusdalingen Daniel Karlberg, som tävlar för Enhörna utanför Södertälje, att ta sig runt 10,4 kilometersslingan.

Bästa lokala löpare blev hemmasonen Erik Marsch, som sprang in på en tredje plats på 10,4 kilometer.

– Det var jobbigt, men det gick bra, och jag kommer att fortsätta springa det långa loppet, lovade han.

Bästa dam på 10,4 kilometer var rutinerade Madelene Shemweta, Hässelby och bästa lokala löpare blev skidåkaren, orienteraren, paddlaren med mera, Hanna Larsson som bor i Ljusdal och tävlar för Järvsö, på en andra plats.

– Det är jag nöjd med. Speciellt med tanke på att jag kom från O-ringen i söndags där jag har tävlat i 27 timmar. Och det känns i benen nu, kan jag lova.

Mer läsning

Annons