Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finaldramatik i Kedjan

/
  • Förra årets segrare i Margarethakedjan, Helena Jansson från Söderala, gratulerar den nya mästarinnan Maria Falck efter vinsten på Vallabanan.
  • Bengt Jansson, Söderala skytteförening, var nöjd med sin tiondeplats i finalen. Hustrun Helena slutade femma.

Äkta paret Bengt och Helena Jansson, Söderala skytteförening, infriade högt ställda förväntningar och försvarade lagguldet i Margarethakedjan.
Individuellt slutade fjolårsmästarinnan Helena Jansson femma och maken Bengt tia.
Segrade gjorde Maria Falck, Moälven-Modo, efter en spännande final.

Annons

Slutsegern i klassiska Margarethakedjan är en åtråvärd titel.

Och förra året vann Söderalas Helena Jansson tävlingen som nästa år firar 100-årsjubileum. Därför var det också Söderala skytteförening som stod som värd för årets upplaga. Vilket inte gav hemmaskyttarna de optimala förutsättningarna att kunna förbereda sitt eget tävlande på bästa sätt.

– Nej, med tanke på att jag inte skjutit på en månad är jag supernöjd. Men nu är det skönt att helgen är över och man kan slappna av, ler Helena Jansson efter sin femteplats i söndagens finalskjutning.

Söderala med Helena och Bengt i laget vann i alla fall lagtävlingen.Tvåa blev Moälven-Modo med samboparet Maria Falck och Mikael Olofsson. Trea slutade Delsbo-Bjuråker med Henry Gladh och Jan Eriksson i laget.

I den individuella tävlingen fick Maria Falck revansch på både Helena och Bengt Jansson.

Inför finalskjutningen låg Maria trea, två poäng efter ledande juniortjejen Elin Åhlin från Bälgviken i Eskilstuna. Men efter finalen hade tjejerna bytt placeringar med varandra. Rommeheds Olle Gabrielsson kom tvåa efter en stark finalskjutning där han avancerade från 13:e plats.

Mer läsning

Annons