Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fin SM-vecka för Bollnäs SS

/

Det blev tre nya fina distriktsrekord för Bollnässimmarna när junior–SM avgjordes i Linköping.

Annons

Vid lördagens tävlingar satte laget på 4x200 meter nytt distriktsrekord med tiden 9.02.63. Det är en förbättring med sex sekunder mot det gamla rekordet. Mathilda Åhlström, Lisa Svensson, Maja Magnusson och Sara Ghaffari simmade i laget, som också tidigare i veckan slog nytt distriktsrekord på 4x100 meter. Tiden på 4x200 meter räckte till en en 18:e plats.

Sara Ghaffari nöp även sitt andra rekord från Anna-Karin Kammerling när hon simmade in på 59.64 på 100 meter frisim vilket blev en 22:a plats si slutprotokollet.

På distansen 100 meter fjärilssim i juniorfinalen slog Sara nytt personligt rekord med en sekund då hon vid kaklet hade 1.04.99 vilket blev en 14:e plats totalt.

Under de avslutande tävlingarna i går simmade Sara 50 meter frisim på fina tiden 27.92. Den näst snabbaste tiden hon gjort på den distansen.

Maja Magnusson öppnade riktigt bra på distansen 1 500 meter frisim. Maja låg länge med och fightades i toppen men med 700 meter kvar kom mjölksyran och i mål fick maja tiden 18.43 vilket är 15 sekunder över hennes personliga rekord.

– Det har gått över förväntan under de här SM-dagarna. Tjejerna har inte varit toppade för de här tävlingarna utan vi har sikte inställt på Sum-Sim om en och en halv vecka i Malmö. Nu ska vi hem och vässa formen. Jag tycker det ser riktigt lovande ut inför Sum-Sim, sade Bollnäs SS:s tränare Per Lindén.

Mer läsning

Annons