Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Femte krysset på raken

Bilden känns igen. Efter en jämn första halvlek tar Rengsjö över helt och skapar mängder av chanser. Men mest av allt känns resultatet igen; på lördagen inkasserade nämligen Rengsjö det femte krysset på raken, efter 1-1 mot Kvarnsveden..

Annons

- Oturen grinar oss i ansiktet igen, så sammanfattar en besviken Anders Olsson denna match.

Det finns dock mycket att vara nöjd med. Kvarnsveden ligger trots allt tvåa i tabellen, och Rengsjö spelade stundtals väldigt bra.

– Och vi är obesegrade på höstsäsongen, skrattar Olsson utan allt för mycket glädje i skrattet efter matchen.

Första halvlek är det bara att glömma. Visserligen skapade hemmalaget ett par vassa chanser, men annars hände inte mycket.

Som i så många andra Rengsjömatcher denna säsong blev andra halvlek däremot till sprakande fotbollsunderhållning. Spelarna blev tröttare och tröttare i den stekande solen, och matchen blev mer vidöppen ju längre den pågick.

I den 59 minuten kom Rengsjös tur-minut. Den första chansen i var bortalagets, då ett riktigt lurigt skott tog i stolpen. Senare i samma minut fick Erik Wästman bollen på vänsterkanten efter fint spel. När han når vänster del av straffområde drämmer han till, bollen tar på en motståndarfot och seglar över målvakten. 1-0.

Matchen fortsätter på samma sätt. Rengsjö tar över helt, och radar upp chanser. Bland annat ett fräsande långskott av Robin Modd som dock tog i en ribba som antagligen står och vibrerar fortfarande på Rengsjö IP. Men Rengsjö saknar det lilla flytet just nu. Istället sticker Kvarnsveden upp, och efter lite tafatt försvarsspel får Jacob Flygare ett bra skottläge som han distinkt sätter dit.

– Det är samma sak i varje match. Vi sätter inte chanserna. Vi har ju bara släppt in 2 spelmål på fem matcher, men vi måste vinna matcher. Det räcker inte att ta en poäng i taget, säger Olsson efter matchen.

Många var bra i Rengsjö idag, men speciellt plus ska ges till Henrik Roos, som blandar fina playmaker-förmågor, med uppoffrande defensivt spel i hela matchen.

Mer läsning

Annons