Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Extra glad påsk för två

/

Påskägg med 7 000 kronor var.

Fina tillskott i kassan efter en slitig påskhelg.

Påskservens stora vinnare blev Hilda Melander, KLTK, och Rickard Holmström, Lidköping, som vann dam- respektive herrklassen i den 32:a upplaga av Påskserven i regi av Söderhamns TS.

Annons

Påskserven har nu 32 år på nacken.

Och tävlingen som STS startade för drygt tre decennier sedan är en klassiker inom norrländsk tennis.

En spelare som har varit med ett stort antal gånger under tävlingens historia är 28-åriga Rickard Holmström, Lidköping, som i och med måndagens finalseger över Magnus Eriksson, Tumba, tog sin fjärde titel i Söderhamns tennishall.

– Jag hade påsklov förra veckan och hade inte rört en racket på en vecka innan första matchen. Men jag spelade bättre och bättre och under måndagens två matcher var det faktiskt kanonbra. Jag spelade mig i form, skrattar Rickard som utklassningsvann med 6–1 och 6–2.

Damfinalen blev en lika ojämn historia som herrfinalen.

Hilda Melander, som spelar för KLTK men studerande på tennisgymnasiet i Båstad, sluggade ut Anette Munozova, Sollentuna, med 6–0 och 6–2.

– Det känns jättebra att vinna. Jag spelade bra medan hon missade en hel del. Jag fick henne att springa och hon var lite orörlig i sidled, säger Hilda som gjorde sin tredje visit till Söderhamn och Påskserven.

– Så det blev ju tredje gången gillt, ler hon.

För hemmaspelarna gick det bäst för Rasmus Engberg, 19 år, som tog sig till final i klassen herrsingel B. Men där var han tvungen att ge upp i det andra setet efter att ha vunnit det första mot Lidköpings Carl Brottenberg.

– Jag har inte tränat så mycket som jag borde. Så kroppen sade ifrån. Ont lite här och där och blåsor under fötterna, konstaterar Rasmus.

Mer läsning

Annons