Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett stort lyft för Bollnäs

/
  • Bollnäs styrkeklubbs Ronny Westlin skriker ut sin glädje sedan han klarat 250 kilo i bänkpress och tagit guldet i klassen senior +120 kilo.

Ett lyft från källaren till stora scenen.

Så såg det ut när kraftsporten intog kulturhuset i Bollnäs där Norrländska mästerskapen i bänkpress och marklyft avgjorde under helgen.

Det blev ett helt prefekt arrangemang rakt igenom och massor av lovord till arrangören Bollnäs styrkeklubb.

Annons

– Det här är en av de största tävlingarna i styrkelyft som arrangerats i Sverige sedan i Början av 90–talet och Bollnäs styrkeklubb har lyckats med allt som arrangör, sa Robert Eriksson, nöjd sportchef för svenska styrkelyftförbundet, efter tävlingarna.

Bollnäs styrkeklubb arrangerade årets Norrländska mästerskap i samarbete med kulturhuset, Mediecenter och Bollnäsdraget. 29 tävlande från hemmaklubbarna Bollnäs styrkeklubb, Landafors och Dönje mätte sina krafter i Norrländska mästerskapen som hade samlat 170 tävlande och där runt 1000 lyft genomfördes vilket kan översättas med att det fanns 166 000 kilo på stången under den här kraftsporthelgen.

För arrangörsklubben Bollnäs styrkeklubb blev det två guldmedaljer i styrkelyft genom Ronny Westlin i klassen senior +120 kilo och Micke Hellström i klassen -93 kilo. Både Westlin och Hellström fungerade också som tävlingsledare under helgen.

Att arrangera tävlingen på stora scenen i kulturhuset skulle visa sig bli ett riktigt lyckat drag av Bollnäs styrkeklubb.

– Vi har bara fått lovord från alla tävlande. Många säger också att det här är den bästa tävling som någonsin arrangerats i Sverige, sa Tommy Hellström nöjd ordförande i Bollnäs styrkeklubb som själv knep silvermedaljen i klassen 105 kilo då han pressade upp 170 kilo.

Mer läsning

Annons