Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En underdog som välte favoriten och en signerad supertalang – här är veckans 7 heta hälsingar

Då var det dags igen. Vi tar en titt i backspegeln och listar den gångna veckans sju heta hälsingar. I topp? En underdog som på hemmaplan fällde den stora seriefavoriten.

Annons

Hudiksvalls FF vann hemmapremiären mot Sandvikens IF – och har full pott efter två omgångar i division 2.

1. Hudiksvalls FF

Inför säsongen pratades det mycket om att HuFF har tappat i kraft. Men när division 2 har avverkat två omgångar har Hudiksvalls FF full pott. I hemmapremiären fällde man något oväntat seriefavortiten Sandvikens IF – som dessförinnan hade vunnit premiären mot Morön med hela 7–0.

LÄS MER: HuFF vände underläge till seger

2. Jon Persson

Jon Persson seglar vidare i medvind just nu. Först SM-guld i singel – och i slutet på förra veckan seger i klassiska Hälsingebocken. Suifaren vann hemmaturneringen i Söderhamn efter finalseger mot Anthony Tran.

LÄS MER: Jon Persson fick slita mot skrällen Anthony Tran

Joel Stillmark svarade för matchens enda mål – och sköt tre poäng till Iggesund i division 3-premiären.

3. Iggesunds IK

Det var 23 år sedan som Iggesund senast var uppe i division 3. Men när det var dags igen visade laget direkt att man inte vill vara någon blyg nykomling. Återkomsten till en nationell nivå inleddes med en 1–0-seger mot Avesta.

LÄS MER: Seger i premiären för Iggesund: "Det gick lite stolpe in"

4. Hans Vestberg

Han är vd för Ericsson och ordförande för handbollsförbundet. Snart får Hans Vestberg ännu mer att göra, då han väntas bli vald som ny ordförande för SOK (Sveriges olympiska kommitté).

LÄS MER: Snart leder Hudikbördige Hans Vestberg även SOK

Finske supertalangen Toumas Määttä valde att skriva på för Edsbyn, i konkurrens med en rad andra svenska klubbar.

5. Edsbyns IF

De svenska klubbarna stod på kö för hans signatur. När det finska superlöftet Toumas Määttä slutligen bestämde sig så föll valet på Edsbyn. Hälsingeklubben har rott i hamn vad som kan vara bandyns mest intressanta värvning inför nästa säsong.

LÄS MER: Supertalangen Määttä om varför han valde Edsbyn

6. Bollnäs GIF

Det tog en halvlek. Men sen hittade Bollnäs rätt och vände underläget mot Strand i det heta premiärderbyt i trean. Under matchens andra halva förvandlades 0–1 till 4–1 och en välkommen trepoängare bärgades för det väntade topplaget.

LÄS MER: Stark andra halvlek gav derbyseger i premiären

7. Stina Martinsson

Flera hälsingeryttare visade framfötterna under den tre dagar långa Gävle Horse Festival. En av dessa var Stina Martinsson, som i överlägsen stil vann 1.20-klassen på lördagen, i konkurrens med 59 andra ekipage.

Mer läsning

Annons