Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En klubb blir tre

/
  • För den tidigare skidsektionen var det viktigt att ha med Hudiksvalls IF i sitt föreningsnamn.

Hudiksvalls IF, som tidigare haft tre sektioner, skidor, orientering och bordtennis, delar nu upp sig och blir tre skilda föreningar.

Annons

En uppdelning av föreningen har varit på tal länge. Bland annat har man gjort en utredning där man tagit upp för- och nackdelar. Där fördelarna övervägde. Men man kom fram till att man skulle uppleva föreningens 100-årsjubileum år 2009 tillsammans först.

Nu är jubileet över, och man har satt planerna i verket och delat upp föreningen i tre. HIF skidor, HIF bordtennis och Hudiksvalls orienteringsklubb.

– Det går lite i vågor över tiden det här med sammanslagning och uppdelning säger Ulf Svensson, som var HIF:s siste gemensamme ordförande.

– Det kan vara tungt att driva en förening på egen hand. Men det kan även vara tung att driva en förening på flera. Vi upplever att uppdelningen är väldigt positiv.

– En paraplyorganisation som vi levt med är lite ålderdomligt. Det är svår att få tag på folk till en sådan styrelse, så det här är det bästa för alla tre föreningar, säger Stefan Skalman, ordförande i Hudiksvall IF skidor.

Skalman säger att det har varit viktigt för dem att heta Hudiksvalls IF.

– Vi vill att Hudiksvall ska synas, och att kommunen ska kunna använda oss.

Och HIF:s namn lever kvar i HIF skidor och HIF bordtennis. I HIF skidor är Stefan Skalman ordförande, i HIF bordtennis Stefan Strandkvist, och i Hudiksvalls orienteringsklubb Lennart Vinberg.

Man har gjort en uppdelning av sektionernas tillgångar, men samarbetet klubbarna emellan forsätter som tidigare.

– Vi har marknaden i september och bingoalliansen. Och vi har även ett utbyte med varandra när det gäller större arrangemang. Den här uppdelningen har skett i största samförstånd, säger Ulf Svensson.

Mer läsning

Annons