Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En cyklande familj

/
  • Hela familjen Östby åker ner till Motala för att cykla Halvvättern. Mamma Karin, sonen Svante, dottern Cecilia och pappa Lars-Gösta.

I torsdags lastade familjen Östby cyklarna på taket och begav sig ner mot Motala. I helgen väntar 15 mil på cykel. Tjejvättern för mamma Karin och dottern Cecilia, och Halvvättern för pappa Lars-Gösta och sonen Svante.

Annons

Det är ett rutinerat cykelgäng som styr kosan ner mot Motala som är startplats för Vätterrundan, oavsett om man åker halva eller hela.

Lars-Gösta har gjort åtta långa Vätternrundor. Då var målet att ta Skandinavialoppets diplom i silver. För att få det skulle man varje år, i fem år, cykla Vätternrundan, Stora styrkeprövningen i Norge, 56 mil från Trondheim till Oslo, samt antingen Själland runt, eller ett långlopp i Finland.

Lars-Gösta fixade det, och är nu innehavare av silverdiplom nummer fyra. Det innebär att det inte är så många som klarar utmaningen.

– Den som gör det är en galning, skrattar makan Karin.

I fjol cyklade hela familjen Halvvättern. Det var årets varmaste dag, och man tog det rätt lugnt, vilket innebar nio timmar på cykeln.

– Vi tog mycket fikapauser, säger Lars-Gösta.

I år åker han och Svante Halvvättern, medan Karin och Cecilia åker Tjejvättern. Men Svante har siktet inställt på vanliga Vätternrundan om två år. I år har han tänkt satsa på att ta halvklassikern – Halvvättern, Vansbrosimmet, Lindigöloppet och avsluta med Halvvasan.

Mer läsning

Annons