Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emma och Erik kan få VM-platser

/

32-åriga Emma Claesson (tidigare Engstrand), orienteringsfostrad i Rehns BK men nu i Stora Tuna, visade den gångna helgen att hon återingen är aktuell för de internationella mästerskapen. EM i Bulgarien om knappt två veckor har Emma dock redan tackat nej till...

Annons

– Det gjorde jag redan innan sprint-SM (silver efter Helena Jansson) i torsdags, andraplatsen på Elitseriens långdistans i lördags och söndagens fjärdeplats på medeldistansen, berättade Emma efter Elitserien i Gunnarskog norr om Arvika.

Där ledde hon i början och var trea före Helena Jansson ända tills en minutmiss på näst sista kontrollen. Helena Jansson missade ännu mer på tionde och Linnea Gustafsson, Hällen, tog sin första seger i Elitserien.

– Jag är mycket nöjd med mina insatser så här långt in i säsongen. Men jag har prioriterat Hugo, snart sju månader, före EM i Bulgarien. Deltagande där skulle innebära att jag och Hugo behövde vara borta en och en halv vecka och jag ammar fortfarande, sade Emma som dock siktar hårt på VM i Trondheim i augusti.

– Där vill jag verkligen vara med och jag känner mig både fysiskt stark och i balans med orienteringen.

Landslagsledaren Marita Skogum bekräftar att Emma Clasesson återigen är aktuell för landslaget.

– Hon är definitivt aktuell för internationella tävlingar inklusive VM!

Marita gläntar också på VM-dörren för före detta Alfta-Ösakillen Erik Rost, Malungs OK. Erik var fyra på lördagens långdistans och åtta på medeldistansen och är en av dem utanför landslagsgruppen som presterat bäst resultat.

Jerker Lysell, Rehns BK, som också hoppats på EM i Bulgarien, sprang bra på långdistansen och blev elva men misslyckades helt på medeldistansen.

Johnny Fransson

Mer läsning

Annons