Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

EM-spel trots allt för Nilsson och Yoken

/
  • Camilla Nilsson och Tadva Yoken fick till slut chansen att spela i EM.

Camilla Nilsson, från Söderala utanför Söderhamn, i par med Tadva Yoken får spela EM trots allt. De landade i Österrikiska Klagenfurt på tisdagsförmiddagen och redan klockan 17 spelade de sin första match – förlust mot paret Povilaityte/Dumbauskaite från Litauen med 1–2 i set.

Annons

Det är tvära kast just nu för Camilla Nilsson. Under måndagen, när hon höll på att packa för att åka till SM i Falkenberg, ringde telefonen.

– Ett lag hade dragit sig ur EM och vi hade en kvart på oss att bestämma om vi ville ha platsen. Det var jättekul och samtidigt stressigt. Det blev till att börja avboka resor och boenden i Falkenberg och kolla på sätt att ta sig till Österrike, säger Camilla Nilsson.

De hittade ett flyg som gick senare på kvällen. Via Riga och Wien landade de i Klagenfurt på tisdagsförmiddagen för att spela match klockan 17 samma kväll.

– Det är klart att det inte är en optimal uppladdning men nu ska vi göra det bästa av det här, säger Camilla Nilsson.

I den första matchen mot det litauiska paret Povilaityte/Dumbauskaite blev det dock förlust med 1–2 (21–17, 11–21, 8–15).

Nu väntar ytterligare två matcher i gruppspelet. Förutom Litauen möter de Finland under onsdagen och Tyskland på torsdag.

– Finland har vi mött några gånger tidigare och både vunnit och förlorat mot. Det är en öppen match. Tyskland har vi aldrig mött, säger Camilla Nilsson.

Men paret vill inte att det ska ta slut redan på torsdag.

– Målet är att vi tar oss ur gruppen. I och med att laget som drog sig ur var seedade som tia, och vi fick deras plats, har vi bra förutsättningar, säger hon.

Att välja bort SM för att spela EM var inget svårt val.

– Nej när den här chansen kom var vi tvungna att ta den. Det kommer fler SM och det här var vårt stora mål inför säsongen. Det känns jätteskönt att det gick till slut, säger Camilla Nilsson.

Mer läsning

Annons