Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter misslyckandet på VM laddar Björklund för fält–EM

/
  • Så mycket skytteträning har det inte blivit för Lina Björklund inför fält–EM

3D–VM blev en besvikelse för Lina Björklund. Jakten på det där enda guldet hon saknar slutade med en sjätte plats.
Nu laddar hon om mot säsongens sista tävling – fält–EM i Polen.
En tävling hon knappt har haft tid att träna inför.

Annons

När 3D–VM i bågskytte avgjordes i början på september bjöd Italien på högsommarvärme. I stekande sol och uppemot 40 graders värme klarade inte Lina Björklund, till vardags i BSK Edsbyn, att hålla fokus. Två missade pilar räckte för att stanna på en sjätte plats.

– Jag hade ett jättebra skytte, men jag blev ofokuserad på två pilar och det har man inte råd med, säger Björklund.

TV+Text: Lina Björklund siktar mot VM

Nu laddar hon om mot fält–EM i Polen som startar på tisdag. Men uppladdningen har sett lite annorlunda ut den här gången. Med fullt schema privat har bågskytteträningen fått stå till sidan. Något som dock inte oroar Björklund speciellt mycket.

– Det är så mycket mer som ska stämma in, framförallt de yttre förhållandena. Är det hyfsat bra väder kan det gå bra ändå, trots knappa förberedelser, säger hon.

Förutsättningar för bra förhållanden finns det gått om. Klimatet i Polen är ungefär som hemma, menar Lina Björklund, vilket betyder att hon kan lägga mer fokus och energi på tävlingen och prestationen.

– Det kommer inte bli så stor skillnad, ungefär som att gå ut och skjuta här hemma.

Läs mer: Lina Björklund tog karriärens totalt 38:e SM–guld

Så mycket fysisk träning har det alltså inte blivit inför det här mästerskapet. På Björklunds Facebook–sida kan man se att det bland annat är husrenovering som tagit mycket av hennes tid. Den mentala träningen har hon däremot fått mycket hjälp med.

– Jag har tänkt väldigt mycket bågskytte. Kollegor frågar hur det gått och då kan jag visualisera hur det är att stå i en final och på så vis förbereda mig, säger Björklund och menar att hon får mycket bågskytteträning, även om hon inte håller i en båge.

– Jag går i gång känslomässigt. Hjärnan kommer ihåg hur det är att stå på tävling och triggar i gång.

Tävlingarna i Polen avslutar en säsong som för Lina Björklund bland annat inneburit tre nya SM–guld. Fält–EM avgörs 6–10 oktober.

Läs mer: Björklund tog 30:e SM–guldet som senior

Mer läsning

Annons