Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edsbyn vann säsongspremiären

/

Edsbyn öppnade bandysäsongen med en vinst när laget spelade sin första match på kanon is i Dina Arena.

Byn slog ryska Zorkij med 4–3 (2–3) sedan Jocke Hedqvist satte Edsbyns 10:e hörna i matchens absolut sista sekund.

Annons

– Jag tycker alla visade bra energi och hade en hög ambition, sade Peter "Pinch" Törnberg som gjorde sin första match som spelande tränare i edsbytröjan.

Den första halvleken blev spelmässigt jämn där Zorkij kunde ta ledningen efter 13 minuters spel. Minuten senare fick Edsbyn sin andra hörna. "Pinch" fick fullträff och kvitterade 1–1.

Zorkij var det vassare laget under den första halvleken och skapade också flest chanser. Efter dryga 25 minuters spel kunde ryssarna ta lednigen 2–1 och tre minuter senare öka sin ledning till 3–1 genom Pianov. Dessemellan hade Anders Svensson hunnit med att räddat ett friläge och här var ryssarna på gång.

Men Edsbyn kom igen och minuten efter ryssarnas tredje mål kunde Daniel Liw reducera 2–3 snyggt framspelad av Hans Andersson.

Den andra halvleken blev också den spelmässigt jämn. Och den såg länge ut att bli mållös. Men med fem minuter kvar att spela slog nyförvärvet Micke Jernberg till. Jernberg lurade det ryska försvaret och vispade in 3–3. I matchens absolut sista sekunder fick Edsbyn sin tionde hörna. Jocke Hedqvist nöp till och kunde se till att Edsbyns seger blev 4–3.

– Det finns mycket att ta med sig från den här matchen som vi ska jobba vidare på men jag är mycket nöjd med den energi och ambition som grabbarna visade, sa "Pinch" efter slutsignalen.

Micke Jernberg gjorde comeback i edsbytröjan efter åtta år i andra klubbar.

– Det känns fantastiskt roligt att vara tillbaka och jag känner mig motiverad till 100 procent Det är stor skillnad mot de lag jag spelat i tidigare. Nu känns det att man spelar med ett gäng där det är riktigt stor kvalité, sa Micke Jernberg.

Mer läsning

Annons