Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dunder och dån i Forsaskogarna

/

Forsa pistolklubb anordnade under helgen SM i svartkrutsskytte. En ovanlig sport som garanterar tät krutrök och höga imponerande smällar.

Annons

Svartkrutsskytte är säkerligen något inte många känner till. I Sverige utövas sporten endast av ungefär tusen skyttar. Enkelt förklarat är svartkrutsskytte att man skjuter och laddar som förr i tiden och svartkrut är drivmedlet.

Då svartkrut är en liten sport tävlande ungefär femtiotalet skyttar i totalt 20 olika klasser under SM-helgen. En av de tävlande var Anders Skalman från Forsa. Anders hann med och tävla trots att han var tävlingsledare.

– Ja, med tanke på allt annat jag gjort under tävlingarna så är jag nöjd med mitt resultat, sa Anders Skalman som lyckades få med sig ett silver från lördagen i klassen slaglåsgevär i liggande, 100 m. Anders som också är gammal EM-mästare från -97.

Svartkrutsskytte är en speciell sport som kräver sin skytt. Precision, tålamod och koncentration är ett måste och det var precis det man möttes av ute på banorna. Det tillsammans med den garanterade krutröken, synen av vackra antika vapen, en intressant historia och ett stort stort engagemang.

Mer läsning

Annons