Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbla DM-guld för Lagerhäll

Det blev ett varm och mycket lyckat arrangemang när Hudiksvalls OK hade dubbel DM med sprint på förmiddagen och medeldistansen på eftermiddagen. Dubbla DM guld blev det för Wilma Lagerhäll och dessutom i två olika klasser.
– Det fanns ju inget D18 i sprinten så då blev det D21 men sedan gick jag ner i min ordinarie klass till medeldistansen, sa Wilma

Annons

Sprinten blev en snabblöpt historia där Wilma knep guldet dryga halvminuten före Alfta-Ösas Elin Woxlin.

– Jag gjorde ett bra lopp och det var riktigt roligt för både huvudet och benen var med mig, sa Wilma

Till medeldistansen kände hon dock av benen från förmiddagen och även om det blev vinst då också så var hon inte helt nöjd med loppet.

– Betydligt tyngre och jag småbommade lite men två guld är jag självklart jättenöjd med, summerade hon och nu väntar närmast långa DM och sedan SM för Wilmas del.

I herrklassen gick sprintguldet till Söderhamn och David Sundström men där var det ännu tätare då det var endast 15 sekunder ner till tvåan Anders Trolin, Forsa OK och ytterligare två till Henrik Trolin, samma klubb.

Walter Lagerhäll Rehns BK tog hem sprintguldet rätt överlägset i H16 och D16 segraren hette Hanna Kjellin, Forsa OK.

Medeldistansens D21 guld gick till Alfta-Ösas Elin Woxlin medan Forsas Anders Trolin knep herrguldet.

Bland ungdomarna bör vi nämna Olle Långberg från hemmaklubben som tog dubbla guld i H10 liksom Elin Ladänges, Alfta-Ösa OK. Kul också för arrangören som gladdes åt att många oanmälda kom och sprang en öppen bana i värmen.

Mer läsning

Annons