Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Domarstrejk i innebandyn

Domarna i Hälsinglands innebandyförbund vill ha högre arvode för att döma i division 3. Därför har sju domare gått i strejk inför helgens spel. Ersättare blir betydligt mindre erfarna domare.

Annons

Det jäser i leden bland Hälsinglands innebandydomare. Orsak: de anser att arvodet är för lågt. Därför hade vid tretiden på torsdagseftermiddagen sju domare sagt nej till att döma veckoslutets division 3-matcher.

– Som det ser ut just nu behöver vi inte ställa in några matcher, men vi tvingas plocka in domare som normalt dömer division 5 och det är ju inte lätt för dem att hänga med på den här nivån, säger Anders Fernlund, domare och medlem i Hälsinglands innebandyförbund, domarkommittén.

Strulet med domararvodena började när Svenska innebandyförbundet informerade om rekommenderade arvoden för säsongen. 550 löd de nya ersättningarna för division 3-domarna, att jämföra med dagens 500 kronor.

– Men det verkar som om den informationen inte nådde Hälsinglands innebandyförbund, säger Anders Fernlund.

Nu ser ni ut att lösa helgens matcher. Hur blir det nästa helg?

– Det vet vi inte, men det är hårt för föreningarna om de måste ställa in matcherna. Då förlorar de pengar, säger Lars-Göran Linder.

Mer läsning

Annons