Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julle Allstars sköna besked – VM-biljetten klar: "Vi har redan blickarna framåt"

Julle Allstars blir återigen Sveriges representant i cheerleading-VM. Ett väntat besked, och nu höjer klubben också ribban: – Vi har mer på fötterna och satsar hårdare, säger tränaren Mathilda Enström.

Annons

Julle Allstars kan ställa in sig på en ny resa till i Orlando under april månad 2017. Senaste gången som laget fanns på plats i USA och tävlade i VM var våren 2015.

Det är Svenska Cheerleadingförbundet som beslutar vilket lag som ska få en inbjudan till mästerskapet och efter SM-guldet i slutet av maj var det inte så mycket att snacka om.

– Vi har redan blickarna framåt. Vi har lagt upp ett träningsschema fram tills att vi åker. Det blir bland annat DM och vi kommer kanske även att åka på några öppna tävlingar, där det finns domare från USA. Då kan vi få ett utlåtande om hur programmet ser ut, oavsett om det är klart eller inte, säger Mathilda Enström som är tränare tillsammans Emma Andersson och Olivia Kvanman.

LÄS MER: Ny storslam för Julle United: "Vi visar resten av Sverige att vi är väldigt bra på det vi gör"

Julle Allstars inför uppladdningen till VM 2015 i Orlando, USA.

I mästerskapet avgörs, precis som tidigare, både landslags-VM och sedan även klubblags-VM. 2015 slutade Julle Allstars på fjortonde respektive artonde plats.

– Då åkte vi mest bara för kul och för att se var vi låg någonstans. Nu har vi har mer på fötterna och satsar hårdare. Vi är också medvetna om vilka svagheterna är och hur vi ska lägga upp träningen. Vi har också varit i kontakt med Finlands tränare som kom trea och fyra i VM. Och sedan har vi varit på ett dansläger i Barcelona och lärt oss ganska mycket, säger Mathilda Enström.

LÄS MER: Fantastiska resultat för Sverige och Julle United på cheerleading-EM i Wien

Att resa till USA och tävla är förknippade med ganska stora kostnader som klubben själv får stå för. Och det är runt 350 000 kronor som måste samlas in för att det hela ska gå runt.

– Vi har försökt dra ner på några saker. Men samtidigt vet vi att det kan öka i slutet. Vi försöker dra in sponsring och säljer bland annat platspåsar, kakor och även lite dansjobb här och där, säger Enström.

LÄS MER: Julle Allstars efter VM-äventyret i Florida: "Det var helt magiskt"

Mer läsning

Annons